Переїдання одна з найбільших проблем жінок і чоловіків. Існує безліч прийомів і продуктів, які зменшують нашу тягу до споживання великої кількості їжі.

Психологи розкрили основні причини, які спонукають нас багато їсти. Виявляється, за допомогою переїдання, ми задовольняємо наші потреби. Про які потреби йде мова, розповість портал "Знай".

1. Стресова реакція
Коли ми пережили стрес, нам хочеться чимось заспокоїти себе, тому ми заїдаємо цей негативний фактор. Цей тип переїдання порівнюють з панічною атакою. Коли ми з'їдаємо черговий шматок пирога або гамбургер, настає момент задоволення і до нас повертається стан спокою.

2. Комфорт
З-за якихось потреб: відсутність коханої людини, сексу, емоцій і тд., ми починаємо багато їсти, щоб отримати хоч якусь задоволеність в житті. Найчастіше, ми не говоримо вголос про ці потреби, але вони нас турбують, тому ми отримуємо заспокоєння для душі і тіла переїданням. Психологи відзначають, що в цьому випадку ми починаємо вживати максимально шкідливу і жирну їжу.

3. Самонаказание
Коли ми починаємо злиться або нас злить зовнішнє оточення, коли нас засуджують, не сприймають всерйоз, коли щось не виходить в житті ми автоматично самі себе караємо. На жаль, ми караємо себе не поліпшенням свого життя і не пошуком виходу із ситуації - ми починаємо багато їсти.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

4. Стан відчуження
Коли ми впадаємо у стан відчуження, депресію, не хочемо спілкуватися з людьми і не хочемо отримувати від життя й людей якісь емоції та враження, в підсумку всі ці фактори впливають на наш внутрішній стан, і ми починаємо переїдати.

5. Енергія
Коли нам нікуди подіти свою енергію, а точніше не можемо визначитися зі своїми бажаннями. На перший погляд здається, що все йде за планом, але наша енергія не спрямована в потрібне русло, тоді починається процес саморуйнування. У результаті відбувається зрив, стрес, депресія, а як говорилося раніше, ми часто заїдаємо свої невдачі.

Ми не завжди бачимо справжні причини того, чому звертаємося до їжі, коли не відчуваємо фізичного голоду. За довгі роки така поведінка може перетворитися на автоматичне бажання щось пожувати. Коли ми не можемо впоратися з цим станом, завжди можна звернутися за допомогою до психолога. А краще, почати працювати над собою і навчитися контролювати своє життя і бажання.

Існують і фізіологічні проблеми, наприклад, низький цукор, дефіцит вітамінів, гормональний збій.
У першому і другому випадку, завжди зможуть допомогти фахівці.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що хто дотримується дієти іноді не замислюються про те, як навколишнє оточення може нашкодити правильному раціону. Як правило на апетит впливає зовнішній вигляд їжі, сервіровка, посуд, обстановка навколо. Коли, що щось відбувається не так, ми не здатні адекватно контролювати свій апетит.