Під квітневим "перемир’ям" ховається черговий підступний план Кремля, кінцевою метою якого є реалізація "придністровського сценарію".

Про це на сторінці у Facebook написав військовий експерт, координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Нинішнє "перемир'я" стало предметом торгу, коли представники "ЛДНР" вкотре в обмін на "тишу" зажадали від Києва надати окупованим районам "особливий статус". Здається, це остання спроба Кремля проштовхнути свій сценарій виконання багатостраждальних Мінських угод, адже паралельно Москва посилено реалізує "придністровський сценарій": визнання документів "ЛДНР", оголошення лінії фронту "державним кордоном", "націоналізація" підприємств - всі дані дії саме з цієї опери", - вважає Тимчук.

Він також зазначив, що окупанти не намагаються жодним чином розширити межі контрольованих Москвою районів.

"Підтримка градуса напруженості" – не більше, ніж спроби тиску на Київ з метою таки вибити з нього "московський сценарій" Мінська. Але на це у Путіна все менше надій. Підсумок – альтернатива у вигляді заморожування конфлікту", - пояснив Тимчук.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Після цього, на думку експерта, інтенсивність обстрілів у зоні АТО значно скоротиться – а то й ущухне загалом.

"Будуть сформовані квазідержавні формування в особі "ДНР" і "ЛНР", зі своєю "економікою" і "арміями", зі своїми "державними кордонами", з уже офіційною "допомогою Росії братським республікам" – і здрастуй, нове Придністров'я або Абхазія", - додав він.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Трамп готовий приєднатися до переговорів по Донбасу.