Верховна Рада підтримала законопроект, який дозволить використовувати гроші з митниць в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях на будівництво та ремонт доріг державного значення.

Половину суми від перевищення плану митних зборів в чотирьох областях України спрямують в спеціальний фонд, на який відремонтують 5 доріг загальнодержавного значення.

"Метою проекту закону є створення умов для забезпечення реконструкції, поточного ремонту доріг загального користування державного значення Київ-Чоп (М-06) на ділянці Львів-Сколе, Одеса-Рені (М-15), Львів-Радехів-Луцьк (Н-17) та Сколе-Славське (Т-14-24) шляхом залучення відповідних бюджетних ресурсів", - йдеться у пояснювальній записці.

Закон підтримали 234 депутати. Якщо експеримент вдасться – його планують розширити на всю Україну. Кабміну доручили щомісячно інформувати Верховну Раду, президента та Рахункову палату про реалізацію експерименту.

Читайте також: Дороги будуватимуть за гроші з митниць - Порошенко

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція
Показати ще

Нагадаємо, що з ініціативою будівництва доріг за рахунок надходжень митниць виступив Михаїл Саакашвілі на початку червня. Він був шокований станом дороги Одеса-Рені та відмовою уряду профінансувати її ремонт. Ініціативу одеського губернатора підтримав Петро Порошенко, який звернувся до депутатів із проханням прийняти необхідний закон і зібрати 350 мільйонів гривень, які необхідні для цього вже в 2015 році.