Головою Національної поліції України має стати людина з досвідом роботи в Західній Європі або США. Таку думку висловив лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді Юрій Луценко.

Про це він заявив у суботу на форумі YES, що проходить у Києві, передає Лівий берег.

"Згідно з планами уряду, ще в серпні повинна була створена Національна поліція і призначено її начальника. Без цього неможливе просування поліцейської реформи, і я закликаю, щоб керівником Національної поліції в цих умовах стала людина, яка працювала в Західній Європі чи Америці, має досвід західного підходу до аполітичної поліцейської структури і нічого не розуміє в українській політичній системі", - сказав він.

Луценко підкреслив, що знайти таку людину потрібно якнайшвидше.

Читайте також: Аваков звільнив 38 тисяч міліціонерів

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, Кабмін створив Національну поліцію як центральний орган виконавчої влади минулого тижня, 2 вересня.

На посаду її начальника Президент Петро Порошенко намагався запропонувати замголови МВС Еку Згуладзе, але вона відмовилася.

Закон "Про національну поліцію" був прийнятий 2 липня цього року, опублікований у парламентській газеті "Голос України" - 6 серпня. Закон набирає чинності через три місяці з дня, наступного за днем ​​публікації, за винятком деяких положень. Так, в частині про поліцейських підрозділах патрульної поліції в Києві цей закон набирає чинності з дня його публікації. У частині про поліцейських підрозділах в Одесі та Львові - з 20 серпня 2015 року.

Закон про міліцію втрачає силу. Співробітники міліції, які хочуть працювати в новій поліції, можуть бути прийняті на службу за результатами конкурсу.