Міністерство фінансів презентувало офіційний портал. На ньому у відкритому доступі розміщується інформація про транзакції на Єдиному казначейському рахунку.

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, передає "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що Мінфін впроваджує нову революційну ІТ-платформу. Це, за її словами, дозволить зробити використання державних коштів більш прозорим.

"Після завершення реалізації проекту всі громадяни України зможуть у вільному доступі і абсолютно безкоштовно ознайомитися з використанням коштів держбюджету", – наголосила Яресько.

Вона додала, що з першого січня наступного року у публічному доступі будуть не лише транзакції Державного казначейства. Громадяни зможуть спостерігати за всіма даними держбюджету, включаючи комунальні підприємства, тощо.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Читайте також: Сайт екологічного моніторингу запустили на Дніпропетровщині

"Ми закликаємо всіх активно користуватися порталом, підвищити обізнаність про наявність механізму контролю за використанням державних коштів, його цілісності і справедливості", – зазначила вона.

Яресько уточнила, що розпорядниками державних коштів в Україні є 67,5 тисяч організацій і установ.