Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що у поліцейський підрозділ спеціального призначення КОРД подали заявки 7 200 осіб. Про це він розказав в інтерв'ю Українській правді.

За словами міністра, конкурсний відбір пройдуть від 600 до 800 осіб.

"Це питання балансу, про який ми говорили. Тобто ми звільнили одіозних. Звільнено вже 47 тис. осіб. І швидше за все, з 5 по 10 листопада у момент переходу, ще до атестації, лави зменшаться ще на 19 тисяч осіб", - підкреслив Арсен Аваков.

За словами глави МВС, зараз йде атестація всіх кандидатів, які подали заявку на вступ до спецпідрозділу КОРД. До конкурсу були запрошені бійці добровольчих батальйонів МВС, спецпідрозділів МВС "Сокіл", "Грифон", а також колишні співробітники розформованого спецпідрозділу "Беркут". У той же час найбільш одіозні з них не будуть допущені до процесу атестації.

Читайте також: Реформу міліції завершать у 2016 році

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, 28 жовтня стартував набір у КОРД. Як повідомлялося раніше, виконувач обов'язків заступника глави Національної поліції України Олексій Руденко зазначав, що претенденти на службу в спецпідрозділі КОРД проходитимуть "детектор брехні".