Українське енергомашинобудівне підприємство ВАТ "Турбоатом" виготовило турбінне обладнання для атомних електростанцій України. Це є важливим кроком в рамках програми з імпортозаміщення російських виробників.

Про це повідомив президент Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" на прес-конференції, передає "РБК-Україна".

Обладнання встановили на тих АЕС, які були збудовані за російським проектом.

"Турбоатом" вперше на наше замовлення в цьому році виготовив лопатки, не його профілю, не для тихохідних турбін, а для швидкохідних. Вперше він виготовив вдосконалені лопатки для найскладнішого п'ятого рівня", - наголосив Недашковський.

Він додав, що на даний момент Україна практично зупинила співпрацю з російськими виробниками обладнання в атомній енергетиці.

Популярні новини зараз
Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Читайте також: Skoda готова брати участь у добудові двох блоків на Хмельницькій АЕС

Винятком, за його словами, стали поставки в країну з території Росії ядерного палива та послуг з відпрацьованим ядерним паливом.

Нагадаємо, раніше "Енергоатом", "Турбоатом" і американська компанія Holtec підписали меморандум про будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива. Затрати на його зведення можуть сягнути до 200 мільйонів доларів.