Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся до федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, Президента України Петра Порошенка і президента Франції Франсуа Олланда з побажаннями прийняти "дієві заходи з відновлення територіальної цілісності України".

Своє звернення Чубаров опублікував в Facebook.

Глава Меджлісу в черговий раз звернув увагу політиків на "трагічне становище кримських татар" у Криму.

"В окупованому Російською Федерацією Криму нависла пряма загроза самому існуванню кримськотатарського народу - корінного народу Криму, який виступив в лютому-березня 2014 з масовими мітингами і протестами проти вторгнення російських військ і розділяє понині Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН A/RES/68/262 від 27 березня 2014 про територіальну цілісність України", - написав Чубаров.

Також у листі він нагадав світовій громадськості про "розправу" над членами Меджлісу кримськотатарського народу і тиск на корінний народ України.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Читайте також: Донбасу та анексованому Криму загрожує голод - міністр Павленко

"Десятки молодих кримських татар були насильно викрадені, деякі з них згодом були знайдені вбитими, доля інших невідома. Сотні активістів кримськотатарського національного руху піддаються репресіям і знущанням з боку каральних органів окупаційної адміністрації Криму", - констатував Чубаров.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу зазначив, що в день зустрічі Меркель, Оланда і Порошенка виповниться 542 дня з моменту, як українське суспільство перебуває в умовах "фактичної війни Росії проти України".

Нагадаємо, в понеділок, 24 серпня в Берліні пройде зустріч Президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда.