На Харківщині міліція затримала "чиновника" "ДНР", який вирішив відпочити в одному з пансіонатів. На територію України він потрапив за довідкою вимушеного переселенця.

56-річний житель Горлівки протягом року був "головою Микитівської районної адміністрації ДНР", повідомили в облуправлінні МВС Харківської області.

"Зловмисник вирішив відпочити від терористичних реалій і провести відпустку на мирній українській території. Фігурант був доставлений в Маріуполь і взятий під варту. Заарештований дає свідчення", - повідомили в МВС.

Профільні служби тепер мають перевірити, чи отримував "переселенць" соціальні виплати за рахунок держбюджету України.

"Під час виконання покладених на нього обов'язків він щомісяця отримував від терористів зарплату в сумі 7000 гривень", - повідомив начальник управління карного розшуку обласного главку міліції Артем Кисько.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: Росія відправила на Донбас прострочену тушонку (фото)

Затриманому оголошено про підозру за ч. 2 ст. 256 "Сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.