Служба безпеки України сьогодні виклала відео, де зафіксовано вибух біля імовірно офісу партії "Правий сектор" на першому поверсі багатоповерхового житлового будинку по вулиці Майорова в Оболонському районі Києва.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

За даними СБУ, теракт планував уродженець Сахалінської області разом зі спільниками, мешканцями Києва та області.

Спецпідрозділ "Альфа" затримали зловмисників біля пункту прийому гуманітарної допомоги для бійців антитерористичної операції, поряд з офісом "Правого сектора".

"Зловмисники чинили активний збройний опір - встигли підірвати гранату РГД-5 біля приміщення пункту прийому допомоги. У відповідь правоохоронці застосували табельну зброю - один з терористів поранений в ногу", - наголошується в повідомленні.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Читайте також: У Києві напали на штаб "Правого сектора"

У злочинців вилучено предмети, які могли б застосовуватися для здійснення терактів в Києві.

Під час спроби теракту зловмисники відключили мобільні телефони, використовували портативні рації, встановили на авто фальшиві номери. Крім того, вони мали з собою тактичні рюкзаки з камуфляжній формою, каремати, запас їжі для переходу на нелегальне становище.

Як уже встановлено, після теракту організатор терористичної групи повинен був негайно виїхати на тимчасово окуповану територію Криму.

Головне слідче управління СБУ відкрило кримінальну виробництво, яке кваліфікується як терористичний акт.