Командування Військово-морських сил планує повністю замінити застарілі літаки морської авіації на сучасні. Це будуть транспортні повітряні судна виробництва "Антонов".

Про це повідомив Командувач ВМС віце-адмірал Сергій Гайдук в інтерв'ю профільному виданню "Флот України".

"З озброєння будуть зняті застарілі протичовнові і пошуково-рятувальні літаки-амфібії Бе-12. Їх замінять універсальними патрульними транспортними літаками КБ "Антонова", - зазначив він.

Віце-адмірал уточнив, що нові АНи, при цьому, будуть нести на борту ракетну зброю.

Гайдук також заявив, що в 2017 році до складу 10 морської авіаційної бригади планується включити ланка безпілотних апаратів. Вони будуть здатні на сучасному рівні цілодобово транслювати інформацію в режимі онлайн.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Читайте також: Аеророзвідники навчили нацгвардійців боротися з ворожими дронами (фото)

Також парк авіації українських ВМС буде поповнено ударними вертольотами.

Нагадаємо, Військово-морські сили вирішили продати недобудований ракетний крейсер "Україна", а кошти від реалізації підуть на будівництво нових кораблів і катерів.