На Буковині у селі Давидівка Сторожинецького району масово отруїлися діти. Всі вони є учнями одної школи. Про це повідомила головний державний санітарний лікар Чернівецької області Наталія Гопко, пише УНН.

"У п'ятницю, 25 вересня, о 17 годині Головним управлінням Держсанепідслужби у Чернівецькій області отримано інформацію про госпіталізацію до Сторожинецької центральної районної лікарні 23-х дітей зі скаргами на оніміння верхніх та нижніх кінцівок, незначне підвищення температури тіла. Було встановлено попередній діагноз - гостре отруєння нез'ясованого ґенезу", - відзначила Гопко.

За її словами, на погане самопочуття почали скаржитися все більше школярів, такі ж симптоми з'явилися і в дорослих.

Читайте також: Три роки школа-вбивця труїла дітей в Києві

Протягом доби кількість постраждалих від отруєння росла і в суботу на лікарняних ліжках вже перебувало 43 хворих, в тому числі п`ять дорослих.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За словами головного державного санітарного лікаря Чернівецької області, загальний стан хворих дітей середнього та легкого ступеню тяжкості, одна хвора у важкому стані.

За попередніми висновками експертизи, отруєння не є харчовим. Наразі головним управлінням Держсанепідслужби у Чернівецькій області організовано епідеміологічне розслідування.

Нагадаємо, днями директора львівської середньої школи №98 за результатами службового розслідування було звільнено з посади через масове отруєння дітей у шкільній їдальні.