Сьогодні в Ужгороді відкрили міні-скульптуру на честь арабського мандрівника Мухаммада аль-Ідрісі.

Як повідомляє ZIK, він на своїх картах для короля Іспанії в 1154 року вперше позначив Ужгород, який у ті часи мав назву Унґвар.

Його встановили з нагоди Дня міста.

Міні-пам'ятник з'явився на вулиці Волошина. Він має вигляд високого барного столика, поверхня якого виготовлена з каменю, спеціально привезеного із Кілікії - історичної провінції на малоазійському півострові, з батьківщини мандрівника.

Поруч із фігуркою аль-Ідрісі вирізьблена мапа, подібна до тієї, яку він створив майже 900 років тому.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

"Це дуже функціональний пам'ятник. За ним можна зустрітися зі своїми друзями, випити філіжанку кави або ще чогось і згадати про арабського мандрівника. Цей пам'ятник має стати ще однією туристичною родзинкою Ужгорода", – зсказав автор проекту Федір Шандор.

Спонсором проекту став ужгородський бізнесмен Арсен Мелкумян, а скульптором був відомий митець Михайло Колодко.

Читайте також: У Києві "оживили" пам'ятник Богдану Хмельницькому (відео)

Нагадаємо, що в Ужгороді вже з'явилися маленькі фігурки Святого Миколая, Ференца Ліста, Вояка Швейка, Енді Воргола, Закарпатського винороба, Майкла Стренка.