Київська спілка ветеранів АТО вийшла на Майдан Незалежності з вимогою проведення об'єктивного розслідування вбивства демобілізованого українського бійця Артема Приходька. Раніше повідомлялось, що слідство навмисно гальмує процес.

На Майдані були присутні як солдати, так і керівники батальйонів, які були вдягнені у бойовий одяг. Вони установили пам'ятну фотографію Артема Приходька. На зустрічі досить спокійна обстановка - навіть не було правоохоронців, але напередодні з'являлася інформація про можливі провокації.

Представники спілки вже повідомляли про те, що правоохоронці не надто активно розслідували вбивство Приходька. За їх інформацією, причетні до гибелі бійця чоловіки були "тітушками" під час подій на Майдані взимку 2014 року.

Ветерани вже вимагали правосуддя від правоохоронців Святошинського району столиці, а зараз звертаються до вищого керівництва. Один із учасників акції розповів Znaj про результати слідства на цей момент.

"Слідчі свою роботу виконують - претензій до них ми не маємо. За нашими даними, ця справа "заминається" нагорі. До цього причетні навіть генеральські погони", - розповів український солдат.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Чоловік відмовився називати імена осіб, які намагаються закрити справу. За його словами, це є їхньою інформацією, яка допомагає справі. Зараз не час її розголошувати.

"Ми хочемо звернутися до вищих чинів МВС. Ми не допустимо того, щоб цю справу "зам'яли". Наша вимога - це покарання для злочинців", - додав боєць АТО.

Нагадаємо, інцидент відбувся у ніч на 27 вересня у розважальному закладі на Борщагівці. Тоді українські демобілізовані бійці втрутились у бійку з чоловіками, які, як пізніше з'ясувалось, були "тітушками". В наших бійців стріляли з пістолета, а потім 31-річного Артема Приходько збили машиною. Він помер у лікарні через чисельні травми.

Читайте також: Військові звинуватили міліціонерів у гальмуванні розслідування вбивства бійця

Наразі справу ведуть правоохоронці Святошинського відділу міліції. Один зі злочинців Козаченко Вадим здався у міліцію сам - його тримають під вартою. Двох інших - Бірюка Артура та Корнейко Євгена наразі розшукують. Слідчий процес, за інформацією Спілки ветеранів АТО, навмисно гальмує вище керівництво правоохоронців.

На відео можна побачити фрагмент бійки за участю бійців.