В Донецькій області почалось відведення важкого озброєння.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, сьогодні важке озброєння калібром менше 100 мм відводили сили АТО на Артемівському напрямку.

Військові наголосили, що першими за встановленим алгоритмом пішли танки. Згодом бійці АТО почнуть вивід мінометів та гармат.

У силовому відомстві наголошують, що за процесом уважно слідкують міжнародні експерти ОБСЄ, які невдовзі проведуть верифікацію та перевірять відповідність процесу Мінським домовленостям.

Процес відведення техніки вже завершився у Луганській області.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

У відомстві повідомили, що українські військові виконують процес відповідно до стандартів домовленостей, досягнутих у ході переговорів контактної групи у Мінську.

Читайте також: Терористи залишають важку техніку в "сірій зоні" - розвідка

Нагадаємо, що президент Петро Порошенко у інтерв'ю журналістам наголошував, що сили АТО повернуть військову техніку на необхідні позиції, якщо у цьому буде необхідність.

Міжнародні експерти ОБСЕ жорстоко критикують відведення важкого озброєння зі сторони сепаратистів. Такі данні підтверджує розвідка Міноборони.