Служба безпеки України разом з міліцією затримала групу зловмисників. Група чоловіків викрадала магістральні кабелі телефонного зв'язку.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

До злочинної групи входили троє жителів міста Харків у віці від 25 до 30 років. Організував угруповання колишній правоохоронець. Він добре розбирався в схемах охорони об'єктів зв'язку та телекомунікаційних мереж.

В результаті без телефонного зв'язку залишилися окружні та дільничні виборчі комісії, держустанови, а також підприємство, яке забезпечує авіаційний рух у повітряному просторі регіону.

Збитки від їхньої незаконної діяльності становлять 19 мільйонів гривень. На повний ремонт мереж необхідно витратити втричі більше грошей.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Співробітники міліції і спецслужби затримали членів злочинної групи після того, як вони пошкодили і викрали чергові телефонні кабелі.

Читайте також: СБУ знайшла "російський слід" у справі про теракт в Одесі (фото, відео)

По даному злочину відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "крадіжка".

Також СБУ перевіряє можливу причетність злочинців до підривної діяльності російських спецслужб, спрямованої проти України.

Нагадаємо, раніше СБУ перекрила канал постачання контрабандних товарів військового призначення. Їх доставляли з території Росії в Придністров'ї.