Станом на 9 ранку, у Маріуполі та Красноармійську виборчі дільниці залишаються закритими, а територіальні виборчі комісії бюлетені для голосування на дільниці не видали. Про це повідомляють спостерігачі Донецької обласної організації "Комітет виборців України" та Громадянської мережі ОПОРИ.

В Красноармійську ТВК сьогодні зранку на засіданні прийняла бюлетені з типографії, але одразу ж визнали їх не дійсними, а отже й не передавали їх на дільниці для голосування. Сталося це через те, що сьогодні вночі Донецький обласний адмінсуд, який зараз знаходиться в Слов'янську, визнав недійсним рішення Красноармійської міської ТВК про вибір типографії для друку бюлетенів. Типографія у Краматорську є приватною, а у ТВК ще також є договори із попередньою типографією "Приазовський рабочий" (Маріуполь) та "Зоря" (Київ). Отже, комісія запланувала зібратись о 22:00 та оголосити вибори такими, що не відбулись.

Читайте також: У Маріуполі передрукують 12 тисяч бюлетенів

У Маріуполі усі 720 тисяч бюлетенів ще з ночі залишились на території типографії під охороною. ЦВК надіслала телеграму Маріупольській міській територіальній виборчій комісії з вимогою роздати бюлетені дільничним виборчим комісіям та провести вибори. Проте, ТВК так і не зібралась на засідання.