Дільниця в центрі Винниці опинилася без голови виборчій комісії. Причому, про його відсутність було відомо заздалегідь, але тервиборчком проблему до дня виборів так й не вирішив.

"Немає, тому що немає. Нам не дозволили переобрати голову, тому що не було кандидатур в тервиборчкомі. Сказали - там, де записано "голова" - писати "відсутній" й вирішувати питання більшістю голосів", - каже секретар комісії у відповідь на запитання журналістів.

У громадський мережі спостереження за виборами "Опора" заявили, що така ситуація не порушує виборчого законодавства.

"Людина могла захворіти, могла не потрапити на дільницю. Там де його немає, мають або обрати голову з членів комісії, або перекласти виконання його обов'язків на заступника голови комісії, або секретаря. Це не порушує законодавство", - прокоментувала "Знай" ситуацію координатор "Опори" в регіоні Наталія Величко.

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Читайте також: У Маріуполі та Красноармійську виборчі дільниці не відкрились

Сьогодні зранку на Винничині спостерігачі також фіксували голосування поза кабінками на дільницях, де їх не встановили. Люди ставили позначки в бюлетенях на підвіконнях, в пустих приміщеннях університету, де відбувається голосування, а також заходять по двох в одну кабінку.