Державна фіскальна служба в середу, 4 листопада, прийшла з обшуком в київський магазин техніки City.com.

Про це повідомляє Ain.ua.

Обшук підтвердив виконавчий директор магазину Юрій Сторожук. Слідчі дії проводять близько 20 податківців у справі, пов'язаній з продажем контрафактних товарів Apple.

Заявником виступає Всеукраїнське агентство авторських прав, за скаргами компанії Asbis, яка є офіційним імпортером iPhone в Україні, та інших.

"Це - спроба тиску на бізнес, імпортери використовують своє монопольне становище і намагаються нав'язати високі ціни, а коли не виходить, звертаються до держорганів", - поскаржився Сторожук.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У магазині вилучаються смартфони iPhone, а також планшети iPad, телевізійні приставки Apple TV та інші товари американської компанії.

За словами виконавчого директора, вилучаються смартфони, на які є дозвільна документація і ті, які користувачі принесли для налаштування або ремонту.

Читайте також: Столичних рекламістів спіймали на несплаті сотень мільйонів податків

Нагадаємо, що в жовтні податкова служба провела обшуки відразу в чотирьох київських інтернет-магазинах у справах з сірого імпорту Apple.