Чергова колона Міністерства надзвичайних ситуацій РФ з "гумконвоем" для Донбасу перетнула українсько-російський кордон. Про це повідомляє прес-служба відомства.

На шляху прямування колона розділилася на дві частини. Одна з них прибула на пункт пропуску "Донецьк", друга - на "Матвєєв-Курган".

У МНС РФ заявляють, на пунктах пропуску всі автомобілі були перевірені представниками митної та прикордонної служб України.

Українські митники поки не підтвердили цю інформацію, але зазвичай їм дозволяють тільки поглянути на вантаж, ніякої перевірки вони не проводять.

"Автомобілі МНС Росії заїжджали на контрольно-пропускний пункт з відкритим заднім пологом кузова. Перевірці піддалися не тільки техніка, але супровідні документи на гуманітарний вантаж", - повідомили в російському МНС.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Читайте також: Гумдопомога від ООН прибула в окупований Луганськ

Після завершення всіх процедур, більше 100 автомобілів з 1100 тоннами "гуманітарних вантажів" продовжили рух в пункти вивантаження Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, це вже 44 колона з "допомогою" для жителів Донбасу, яку направила Росія з початку окупації східних областей України.

У РНБО України неодноразово заявляли, що всі російські "гумконвоі" спрямовані виключно на підтримку бойовиків і, крім іншого, ввозять на підконтрольні терористам території зброю і боєприпаси.