У Луганській області правоохоронці затримали бойовиків, які планували вчинити теракт у Рубіжному. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Вдалося встановити, що теракт мав відбутися на території військової частини, що розташована неподалік хімічного заводу. Для цього планували застосувати гранатомети, вибухівку та стрілецьку зброю. Повідомляється, що завдання бойовикам надійшло від російського куратора.

За даними СБУ, організатор групи, житель Лисичанська, воював на боці бойовиків "ЛНР/ДНР", у тому числі в угрупованні "Оплот" під командуванням ватажка терористів Захарченка. Також він брав участь у боях в районі Донецького аеропорту. Крім того, військовий проходив спецпідготовку в тренувальних таборах на території Росії та в окупованому Стаханові.

Читайте також: На Путіна! - У Лисичанську з'явився патріотичний танк (фото)

Співробітники спецслужби з'ясували, що диверсант також залучив до підготовки теракту місцевих наркоманів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Зловмисників затримали "на гарячому". Наразі правоохоронці встановлюють їх причетність до скоєння інших злочинів.