В Україні з'явилась іменна "монета реформатора" на честь грузинського та українського політичного діяча, колишнього Президента Грузії та голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі. Унікальний сувенір випустила приватна ювелірна компанія. Про це пише fakty.ictv.ua.

Монета створена командою прихильників реформаторських здібностей Саакашвілі, натхненною його волею, енергією, вмінням прогресивно мислити та об'єднювати людей навколо себе. "Це людина, яку не зупиняють звичні підкупи та корумпована система, мета життя якого – робота задля реформ. Ми створили "монету реформатора" як нагадування, що кожен може стати Великим реформатором та змінити життя України на краще", – каже автор проекту Денис Руденко.

Читайте також: У Саакашвілі відберуть грузинський паспорт

Монету видано лімітованим тиражем з чотирьох металів – від мідно-нікелевої до золотої. На аверсі зображений Міхеїл Саакашвілі – на фоні прапорів Грузії, України та герба Євросоюзу. На реверсі – хвилі реформ з Грузії у бік України.

Написи двома мовами про те, що для прориву країні потрібні реформи. Номінал монети – 1000 ларі. Ця монета стала першою з серії на честь людей, відомих в Україні своїми новаціями, і носить назву "подарунок реформатора №1". Позолочену монету автори ідеї планують подарувати Міхеїлу Саакашвілі вже завтра.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще