У Львові пенсіонер-конструктор, який понад 30 років працював водієм, зібрав в домашніх умовах дивовижний автомобіль. Машина здатна їхати не лише дорозі, але й пливти по воді.

За словами автора винаходу Йосипа Гринишина, основою для його витвору став універсал Volkswagen Passat. Чоловік власноруч виготовив деталі, необхідні для пересування автівки по воді. Також багато запчастин пенсіонер використав від радянської "Волги" та УАЗа. За допомогою особливих важелів та спеціального гвинта машина може спокійно пливти по воді.

Старенький поділився, що найважче йому було впоратись із електронікою, оскільки потрібно було поєднати багато різних деталей, котрі різняться за структурою.

Читати також: Пенсіонера-вбивцю у Черкасах можуть виправдати (відео)

Диво-автомобіль здатний розвивати швидкість до 120 км за годину по дорозі та 20 км. по воді.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Зараз Й.Гринишин вдосконалює паливну систему. Старенький хоче, щоб його автівка споживала мінімум палива.

До слова, відомий плаваючий автомобіль Land Rover Discovery було створено в кінці 80-их років минулого сторіччя. В даний час автомобіль плаває у водах Швейцарії.