У Черкасах нарешті розпочався судовий процесс над 70-річним Дмитром Забейдою. Той ще наприкінці липня розстріляв з мисливської рушниці компанію молодих людей. В результаті один з хлопців загинув, а його товариш отримав легке поранення. Чому початок суду затягнувся, повідомляє Vikka.ua.

Нагадаємо, що загиблого звали Олександр Дзей. Хлопця біля власного під'їзду застрелив з рушниці 70-річний пенсіонер Дмитро Забейда. Причиною такого жахливого вчинку стала крадіжка барсетки. Її начебто у старенького поцупив хлопець. Вбивцю затримали тієї ж ночі. Та на лаву підсудних він досі не потрапив.

"Обвинувачений на момент своїх дій 27 липня і по сьогоднішній день перебуває у нестабільному психічному стані. Я в цьому не спеціаліст, на це вам дадуть відповідь експерти. Саме вони будуть давати пояснення", - пояснив адвокат пенсіонера Володимир Ткаченко.

Два останні місяці Дмитро Забейда перебуває у психіатричній лікарні. Туди його перевели із СІЗО після огляду судмедекспертами. У суді стрілка представляють син та адвокат.

Згадуючи вечір трагедії, дружина підсудного Надія Забейда розповіла, що тоді чоловік прийшов пізно вночі, і розповів, що його пограбували. На емоціях він кинувся заряджати мисливську рушницю.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Я полковник міліції і мене так принизили. Кажу, ну то й що? Кажу, не бери гріха надушу. Він мене не послухав, взяв зброю. І каже: викликай міліцію і скажи, що я пішов затримувати злочинців", - описала вечір злочину дружина.

Втім, свідчення жінки не збігаються з її показами у протоколах. Слідчим вона говорила, що не бачила, як чоловік заряджав рушницю.

При цьому на судовому засіданні помилялась не лише вона. У показах плутались і свідки захисту і представники обвинувачення.

Читайте також: Пенсіонер кухонним ножем вбив дружину і повісився

Зауважимо, що на засідання не з'явились головні свідки – судмедексперти, які проводили огляд обвинувачуваного. Саме їхні висновки можуть стати вирішальними у справі. Дмитро Забейда зможе уникнути в'язниці тільки у разі, якщо дійсно має психічні розлади. За вбивство чоловікові світить до 15 років за ґратами.

Розгляд справи перенесли на 24 грудня.

Як стверджують в МЗС, останнім часом злочинність серед пенсіонерів зросла. Як правило, це важкі злочини, коли доведені до відчаю літні люди (через фінансові негаразди чи сімейні проблеми) вдаються до вбивст або наважуються на самогубство.