У Павлограді гірники зібралися біля міськради на мітинг, аби домогтися звільнення міністра енергетики та скасування податків на їх пенсії.

Як повідомляє Павлоград.dp.ua, на акцію протесту вийшло близько тисячі чоловік.

Людей на мітинг вивела Незалежна профспілка гірників України, назвавши цю акцію "попереджувальною".

Шахтарі зажадали відставки Демчишина, який зараз займає пост міністра енергетики, і сказали рішуче "ні" корупції. Також на мітингу вимагали, щоб уряд і особисто президент Порошенко скасували податок на пенсію, знизили тарифи на комунальні послуги.

Профспілки гірників звернулися до директорів приватних шахт, депутатам обласних і місцевих рад, щоб вони приєдналися і підтримали їхні вимоги.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Незабаром, мер Павлограда вийшов до мітингуючих гірників. Анатолій Вершина заявив, що неодмінно підтримає профспілки та їх вимоги на сесії.

Паралельно з акцією протесту гірників у Павлограді, люди вийшли на вулиці і в Нововолинську. Мітинг проходив біля "Волиньвугілля". Однієї з їхніх вимог було зберегти вугільну галузь в регіоні. Акцію підтримав незалежна профспілка шахти "Бужанська".

Читайте також: На Донбасі шахтарі забили до смерті свого начальника

Слід зазначити, що це вже не перша громадська акція і протест волинських шахтарів.

Так, у жовтні у Волинській області страйкуючі через заборгованості по зарплаті шахтарі перекрили дорогу Ковель - Львів.

"Близько сотні шахтарів, як і попереджали раніше, перекрили автодорогу Ковель - Львів. Через кожні 15 хвилин пропускають пожежні і швидкі. Інша група гірників вже готується їхати до Києва", - йдеться в повідомленні.

Після цього, близько півдесятка гірників з Волині вирушили до Києва, де почали голодування під президентською Адміністрацією.

Не всі спокійно і в донецьких шахтах, які знаходяться на окупованих територіях. Так, у листопаді гірники шахти "Ясинівська - Глибока" в окупованій бойовиками "ДНР" Макіївці оголосили страйк.

"Друга зміна сидить під стовбуром. Шахтарі, пора вимагати свої гроші! Скільки можна сидіти-то?" - пишуть місцеві жителі.

Як повідомляється, керівництво шахти заборгувала гірникам зарплату за півроку.