У Скадовську відновили морську переправу з України до Туреччини. Два роки це сполучення між державами було паралізовано через окупацію Криму.

Причина зупинки - російський інвестор. Сьогодні ж новий морський шлях - це виключно українсько-турецький капітал, повідомляє телеканал "24".

Раніше морські перевезення через Чорне море утримував російський монополіст. Але через окупацію Криму йому довелося з ринку піти. Після цього Адміністрація річкових портів Херсонської області вирішила самостійно відновити поромне сполучення з Туреччиною і запросило іноземних інвесторів.

Крім цього, в порту Скадовська за державні гроші поглибили дно і відновили причали. Сама переправа коштувала Україні три мільйони гривень. Перше судно за маршрутом Стамбул - Скадовськ везе з Туреччини фрукти.

Від запуску морської переправи Херсонська область отримає чимало переваг.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

"Цей проект дуже важливий. По-перше, він поліпшує інвестиційний клімат, по-друге, він веде до активізації підприємницької діяльності. По-третє, це робочі місця", - говорить перший заступник голови Херсонської ОДА Валентина Сечева.

Читайте також: Перед Новим роком турки завалять Україну дешевими овочами

З наступного року зі Скадовська до Туреччини попливуть і пасажирські лайнери.

Нагадаємо, що після введення санкцій з боку Росії турецький бізнес почав орієнтуватися на Україну. У першу чергу це стосується активізації торгівлі (продукти, одяг, меблі), а також спільних україно-турецьких проектів.