Срібний призер Олімпіади-2008 з вільної боротьби українець Василь Федоришин прокоментував прийом, який сьогодні застосував проти прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка депутат Олег Барна у Верховній Раді.

"Це захоплення, звичайно ж, виглядає дуже смішно, особливо в стінах Верховної Ради, але у нас у вільній боротьбі воно не заборонено. Тобто можна вважати, що це реально існуюче борцівське захоплення", - заявив Федоришин, пише сайт kp.ua.

За його словами, лівою рукою депутат обхопив прем'єр-міністра за тулуб, а правою захопив між ніг. Якби Барна успішно провів прийом, то далі підняв би опонента за ногу і перевернув головою вниз, кинувши на спину. Тобто Яценюк б полетів шкереберть вперед.

"Я думаю, що Барна, швидше за все, просто намагався підняти Яценюка, щоб зрушити з місця. Таким захопленням це зручніше зробити. Ви могли помічати, що так часто піднімають дітей. Можливо, депутат - просто досвідчений батько", - припустив Федоришин.

Читайте також: Депутати побилися під час промови Яценюка (фото, відео)

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Нагадаємо, сьогодні у Раді сталася бійка між депутатами, яка почалася після зіткнення Олега Барни та Арсенія Яценюка. Згодом фракція Блоку Петра Порошенка виключила Барну зі своїх лав.

Василь Федоришин був лідером збірної України з вільної боротьби. Крім другого місця на Олімпіаді в Пекіні-2008, в його активі медалі з чемпіонатів світу та Європи.