Правоохоронці ліквідували у Дніпропетровську 16 грудня конвертаційний центр. З його допомогою вдалося "відмити" понад 100 мільйонів гривень протягом року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Конвертаційний центр створили для виведення грошей з підприємств, які займались заготівлею, переробкою та реалізацією лому чорних та кольорових металів.

Організувала його 36-річна жінка, яка раніше вже мала судимість за шахрайство та ухилення від сплати податків. Вона керувала ним, працювала з клієнтами та розподіляла прибутки від незаконної діяльності між іншими учасниками групи.

У махінаціях брали участь тіньовий бухгалтер, 28-річна колишня працівниця банку, та кур'єри - 57-річна жінка та 21-річний чоловік.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Для проведення фінансових операцій створили п'ять фіктивних підприємств, два з яких оформили на наркозалежних людей. Гроші знімали через рахунки 11 фізичних осіб у трьох банках міста.

Читайте також: СБУ накрила конвертцентр з оборотом у 200 мільйонів гривень (фото)

Правоохоронці, під час обшуку, вилучили печатки фіктивних підприємств, банківські картки, понад 300 тисяч гривень, системні блоки. На рахунках заблокували 400 тисяч гривень.

Нагадаємо, у Полтавській області припинили діяльність конвертаційного центру. Він встиг вивести у "тінь" понад 150 мільйонів гривень. Його організатори надавали "послуги" з відмивання грошей, ухилення від сплати податків та переведення коштів у готівку. Центр працював протягом п'яти місяців.