Для того, що подорожувати країнами Європейського союзу українцям достатньо буде зворотнього квитка та відповідної суми гарантійних коштів.

Таку заяву зробила для "5 каналу" під час програми "Підсумки дня" Надзвичайний і Повноважний Посланник першого класу Олена Зеркаль.

Принаймні такі вимоги зараз діють в Молдові.

Читати також: Українцям не рекомендують їхати до Лівії

У своєму роз'ясненні для громадян про те, чи гарантуватиме біометричний паспорт вільне пересування країнами ЄС без відповідних віз і чи не виникатиме проблем при перетині кордону, заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Зеркаль сказала, що представники прикордонної служби мають право запитати будь-якого громадянина, про те, чи має він зворотній квиток та достатньо грошей для подальшої подорожі на певний період часу, а також про орієнтовне місце перебування громадянина.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, Єврокомісія заявила, що їм потрібно близько сім місяців для запровадження безвізового режиму з Україною, а також з Грузією. Голова МЗС Павло Клімкін також запевнив, що для українців подорожі без віз стануть реальністю вже через 5-7 місяців.