2015 рік виявився дуже не простим і важким. "Знай" зробив добірку фотографій найбільш резонансних подій цього року.

1. Штани Саакашвілі

Фото, на якому сфотографований колишній президент Грузії, а нині глава Одеської області Михайло Саакашвілі, просто підірвало інтернет завдяки безглуздого костюму українського чиновника, на якому особливо виділяються штани, як ніби надіті задом наперед. Саакашвілі вийшов на публіку в окулярах у стилі Джеймса Бонда, з якими контрастував живіт і жовані штани. Виглядало це все настільки безглуздо, що першою не втрималася від сміху радниця Саакашвілі Зоя Казанжи. Вона-то і зробила штани губернатора надбанням інтернет-громадськості.

"Цей кадр зробив мій вечір. Зліва мер Одеси, поруч губернатор. Враження, що мер зараз знепритомніє, а губернатор в штанах задом наперед ... "- написала Зоя.

2. Вбивство міліціонерів

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

У ніч з 3 на 4 травня в Києві сталося резонансне пограбування АЗС, під час якого загинуло двоє міліціонерів, екс-"беркутівців". За версією МВС, зловмисники, погрожуючи зброєю напали на АЗС, забравши 823 грн. з каси. Під час переслідування, по співробітниках міліції спеціального призначення відкрили вогонь, в результаті чого двоє міліціонерів померли на місці, ще троє були поранені.

Підозрюваними у справі стали Віта Заверуха, Андрій Романюк, Вадим Пинус, Микола Монішенко та Євген Вішалок. Всі вони були активістами Майдану, а потім стали добровольцями в АТО.

Читайте також: Бійці розплакалися від привітань малечі (відео)

3. Нещаслива нафтобаза

Одна з найстрашніших пожеж за роки незалежності України сталася 8 червня - на нафтобазі а біля села Крячки, Васильківського району. В результаті пожежі 6 людей загинули і 15 постраждали, а сама пожежа палала більше тижня - рятувальникам ніяк не вдавалося загасити величезні резервуари з пальним.

Фотографії з палаючої нафтобази обійшли чи не всі світові видання.

4. Мотоцикліст Геращенко

Коли радник міністра МВС Антон Геращенко на полігоні Нацгвардії побачив військову модифікацію мотоцикла "Дніпро" МТ-10, не зміг втриматися і осідлав коня. При цьому, перейнявшись власною безпекою, Геращенко надів на голову шолом. Мотоцикл, природно, нікуди не поїхав, але Геращенко радісно крутив кермо і посміхався. А потім навіть телефонував комусь по мобільному, щоб розповісти про свій подвиг. Антон на залізному коні виявився напрочуд схожим на маршала Семена Будьонного і викликав в цілому позитивні відгуки в мережі.

5. Сумка Марини Порошенко

Невелику сумку з крокодилячої шкіри дуже модного кольору від італійського бренду Fendi за понад 500 тис. грн. перша леді вигуляла на вечорі з нагоди 50-річчя прем'єри фільму "Тіні забутих предків", чим обурила українців. "У країні війна, борги, ціни ростуть, люди не живуть, а виживають, а у неї сумка за такі гроші" - обурювалися громадяни. Після такого Марині довелося пояснювати звідки така дорога сумка. За її словами аксесуар їй подарував чоловік, а про вартість сумки вона дізналася тільки зараз з інтернету.

У Києві сумку цієї фірми можна купити тільки в одному елітному бутіку і коштує вона тут 566 тис. грн. або майже 23 тис. євро. В офіційному бутіку Fendi в Мілані така сумочка потягне майже на 23 тис. грн. більше. У той же час ні в Києві, ні за кордоном аксесуара кольору нюд, як у дружини Порошенка, немає. Італійські дизайнери пояснили, що сумочки такого кольору - з нової колекції.

Читайте також: Росіянин отримав п'ять років в'язниці за ролик про українців

6. Футбол у Дебальцево

Кадр, де українські військові грають у футбол біля Дебальцево підірвало інтернет. У самій гарячій точці АТО знайшлося місце для простих людських радощів. Як розповіли самі військові передісторію кадру - в ті дні було перемир'я і інтенсивність обстрілів української території зменшилася, в зоні АТО стало більш спокійно. І хлопці вирішили трохи розслабитися - хтось узявся за готування їжі, хтось пішов до військового перукаря, а кілька солдатів дістали м'яч і вирішили його поганяти.

Фото продемонструвало, що пригніченість і безнадія відступають, залишаючи місце простим речам - таким, як футбол.

7. "Дайте мені стільчик, я дістану тата з неба"

Величезний резонанс і бурю емоцій в соцмережах викликало фото маленької дівчинки, яка 8 травня у Кіровограді отримала медаль "За мужність і відвагу" замість свого загиблого батька. Вручення нагороди дітям героїв проходило напередодні Дня перемоги у меморіальному комплексі "Фортечні вали", де відкрили Алею учасників АТО. У торжестві брали участь рідні та близькі сучасних героїв, їх бойові товариші і представники влади. Там фотограф і відзняв малечу з величезними сумними очима.

Коли дівчинці пояснили, що її тато на небі, а в руках вона тримає його нагороду, малятко просто сказала: "Дайте мені стільчик, я дістану тата з неба".

8. Прапор в ООН

Українські активісти, парламентарі та дипломати під час виступу президента Росії Володимира Путіна на Генеральній Асамблеї ООН розгорнули на знак протесту в залі жовто-синій прапор, який був у Іловайському котлі на Донбасі.

Сам Порошенко в цей момент демонстративно вийшов із зали.

Українці пояснили сенс акції - вони звинувачують Путіна у загибелі своїх військових - спрямованих на Донбас для придушення проросійського повстання.

9. Гарячий серпень

31 серпня Верховна Рада прийняла в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації влади. За проголосували 265 депутатів. Проти виступила більша частина "Самопомочі", партія Ляшко і "Батьківщина". Після закінчення голосування у парламенту відбулися сутички між мітингувальниками і спецназівцями. Активісти використовували димові шашки.

Згодом під парламентом прогримів вибух. В результаті зіткнень під Радою постраждали 112 військовослужбовців Нацгвардії і працівники міліції.

10. Суд над Савченко

Надію Савченко звинувачують у вбивстві двох російських журналістів в червні минулого року в Луганській області. Савченко відкидає звинувачення, заявляючи, що вона в цей час була захоплена сепаратистами, а потім її вивизли до Росії. З червня минулого року Савченко перебуває під вартою. На знак протесту вона двічі оголошувала в СІЗО голодування.

11. Путін і Порошенко

Президенти Росії та України, Володимир Путін і Петро Порошенко обмінялися привітаннями перед початком переговорів у Мінську. Глави держав потиснули один одному руки в ході церемонії фотографування, що відбулася у Палаці незалежності. Лідери Росії і України особисто поспілкувалися вдруге, перша їхня зустріч відбулася 6 червня у Франції в рамках урочистостей з нагоди 70-річчя висадки союзників у Нормандії.

Фото викликало чималий резонанс.

12. Йовбак

У липні на Закарпатті сталося зіткнення між міліцією і "Правим сектором". Один з фотографів встиг зняти, як на стороні міліції знаходився озброєний чоловік у спортивних штанях. Прес-секретар МВС Артем Шевченко пояснив, що це був міліціонер, який не встиг переодягтися. Але журналісти знайшли чоловіка - ним виявився місцевий мисливець Микола Йовбак. У соціальних мережах чоловіка встигли назвати "ТІТУШКОЮ", а прізвище Йовбак стало номінальним. У Фейсбуці з'явилося навіть спільнота "Йовбак", де користувачі викладають смішні пости із закарпатським діалектом.

13. Свиня під Радою

У грудні українські аграрії вийшли до Верховної Ради на знак протесту проти нового бюджету на 2016 рік та скасування пільг для сільського господарства. Селяни принесли свиню в труні до Раді і хотіли передати її депутатам, але ніхто з парламентаріїв так і не вийшов до них.

Пізніше протести селян перейшли в блокування центральних автодоріг України.

14. Барна Проти Яценюка

У Верховній Раді сталася бійка під час виступу прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Колотнеча трапилася між народними депутатами з БПП і "Народного фронту". Народний депутат Олег Барна, який збирає підписи за проект резолюції про недовіру уряду, приніс на трибуну Яценюку букет троянд, підняв на руки і спробував відтягнути главу уряду від трибуни.

Депутати відразу зійшлися в бійці, на кілька хвилин виступ прем'єра було перервано. А фото стало надбанням громадськості і підірвало інтернет.

15. Купи у старенької

Один з користувачів інтернету сфотографував і виставив на загальний огляд фото бабусі-селянки, яка на тротуарі продає овочі. На фото помітно, що бабуся дуже старенька і змушена продавати городину, щоб заробити. Фото викликало масу обурення в українців - влада доводить старих людей до зубожіння. А по країні прокотився флешмоб: "купи у старенької все і не бери здачу".