Минулий рік був багатий на вчинки та події. Ми вирішили згадати його та склали свій рейтинг найбільш видатних людей року.

Журналіст року – Йовбак

В липні у Мукачевому після перестрілки між "Правим сектором" та депутатом Михайлом Ланьо в поле зору журналістів потрапив "тітушка" у спортивних штанях та зі зброєю в руках. В МВС пояснили, що це не їх співробітник, а "мисливець, який проїжджав повз". В інтерв'ю журналістам чоловік пояснив, що звати його Микола Йовбак. І він має посвідчення журналіста.

Джентльмен року – Олег Барна

11 грудня нардеп від пропрезидентського блоку Олег Барна підійшов до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка із букетом троянд. Прем'єр, нічого не підозрюючи, взяв букет. Після того депутат обережно підняв його на руки і намагався відтягнути від трибуни. Яценюк не пручався.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Ювелір року - Олександр Корнієць

У жовтні під час обшуку у заступника прокурора Київської області Корнійця знайшли 35 пакетів з діамантами. Прокурора підозрюють у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

"Було 102 діаманти загальною вагою 4,5 карата ... Це приблизно 2 грами. Вони дуже дрібні ... Експерти за дорученням слідства оцінили ці діаманти в 701 долар США", - пояснив Корнієць.

Ветеран року – Арсеній Яценюк

Слідчий комітет РФ повідомив, що Арсеній Яценюк брав участь у Першій Чеченський війні. В матеріалах справи йдеться, що нашого прем'єра бачили із автоматом "Калашникова" у руках. Також, повідомляється, що на голові Яценюка була каска, обмотана светром.

Актор року – Петро Порошенко

Цього року президент часто був на людях. Він багато разів їздив на закордонні зустрічі, саміти та асамблеї. Ми бачили його на парадах, у телевізорі та під час урочистих подій та вшанувань. Порошенко проявляв занепокоєність, говорив про війну, сумував, просив кредити, приймав кадрові рішення і демонстрував ставлення до ворогів.

Рятівник року – Зорян Шкіряк

В.о. голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк керував операцією з порятунку українських громадян у Непалі. Землетрус в країні відбувся 25 квітня. Для евакуації постраждалих українців Міноборони виділило літак Іл-76, проте він кілька разів ламався. У підсумку українці змогли повернутися додому майже через два тижні після катастрофи.

Зоозахисник року – Віктор Янукович

Торік у червні президент-втікач Віктор Янукович дав інтерв'ю телеканалу BBC. Розповів, що маєток у Межигір'ї та зоопарк на території - йому не належать.

"Що поганого в тому, що я підтримував страусів, скажіть? Вони просто там жили", - пояснив Янукович.

Лінгвіст року – Віталій Кличко

Під час археологічних розкопок, які велися на столичній Поштовій площі, мер Києва Віталій Кличко виявив "артефакі". Він закликав не допустити їх втрати, адже "артефакі" можуть швидко зіпсуватися.

"Ні в якому разі руйнування тих знахідок, які там були, не відбулося. Тому що кисень входить в реакцію, і ми зможемо дуже швидко загубити ті артефакі, які були знайдені ", - сказав Кличко.

Електрик року – Володимир Путін

В листопаді у Херсонській області невідомі підірвали опори ЛЕП, які постачають світло в Крим і південні регіони України. У результаті практично весь півострів опинився знеструмленим. Зараз окупований Росією Крим забезпечується електрикою за рахунок власної генерації, генераторних установок із Росії та через енергоміст із Кубані. На півострові тривають віялові відключення електрики, робота промислових підприємств обмежена.

Днями Путін вигадав опитування, яким запропонував кримчанам зробити вибір між "поверненням" в Україну і відключенням електрики.

Дартан'ян року – Володимир Парасюк

Активіст Євромайдану та народний депутат 19 листопада під час засідання комітету Верховної Ради Парасюк вдарив ногою в голову представника СБУ Василя Пісного. Бо той, за його словами, нічого не зробив для Майдану.

13 листопада помічник генерального прокурора Владислав Куценко заявив, що ГПУ розслідує три кримінальних провадження, у яких фігурує прізвище Парасюка. Одне з них - викрадення працівника СБУ у лісництві Львівської області. Ще два пов'язані з бійкою в Печерському районному суді, коли там розглядалась справа Геннадія Корбана.

Отелло року – Ігор Мирошниченко

"Свободівець" поскаржився до поліції на коханця колишньої дружини, який накинувся на нього із кулаками у власній квартирі. Після спілкування із незнайомцем Мирошниченко із гематомами та струсом мозку потрапив до лікарні. А співмешканець – киянин Іван Абрамов розповів свою версію того, що сталося. Пояснив, що заступився за жінку, яку колишній чоловік вдарив у живіт.

"Я вилітаю з кімнати, розбиваю йому голову, беру за комір і викидаю з квартири в коридор. Після чого "воно" там повзало і витирало об стіну свої соплі і скиглило: "Поможіть, мене вбивають", - сказав Абрамов.

Поплавок року – Геннадій Кернес

Екс-регіонал, організатор Антимайдану у своєму місті та фігурант кримінальної справи із викрадення активістів. В 2014-му його підстрелили під час пробіжки та рятували життя в Ізраїлі. На виборах він знову став міським головою Харкова. За нього проголосували майже 66% виборців.

Мученик року – Геннадій Корбан

31-го жовтня вперше затримали Геннадія Корбана. Звинуватили у керівництві злочинним угрупованням. Його соратники назвали арешт викраденням, а умови тримання лідера "УКРОПу" - нелюдяними. Адже упродовж двох днів Корбана утримували в СІЗО СБУ без їжі і води, не давали спати, залишаючи світло в кімнаті. Це призвело до значного погіршення стану здоров'я під час судового засідання. Його госпіталізували з симптомами гіпертонічного кризу. 25 грудня через загрозу інфаркту Корбану зробили операцію. Але лікарі запевнили, що стан підозрюваного дозволяв брати участь у судовому засіданні. 28 грудня його арештували на 60 діб.

Провидиця року – Валерія Гонтарева

На посаду голови Нацбанку Валерію Гонтареву призначили 19 червня 2014 року. Протягом її головування офіційний курс гривні щодо долара знизився від 11,85 до 25,55 на середину лютого 2015 року.

В 2014-м вона прогнозувала, що "відновивши промисловий потенціал", курс долара з 12,95 грн. за долар стабілізується до 11,7 грн. На 2016-ий вона бачить реалістичним курс долара - 24,1 грн.