Активісти "Білого молоту" розповіли жахливі подробиці смерті 26-річного Макара Колеснікова, який помер в новорічну ніч у камері Лук'янівського СІЗО.

"Вперше Даню (такий позивний хлопець мав в організації – "Знай) підрізали ножем, але він вижив. Цього разу в нього заболів шлунок. Співкамерники покликали медика. Той зробив укол в шию, і за двадцять хвилин Макара не стало. Що медик вколов хлопцю – ніхто не знає. Після того лікарі ставили чотири діагнози. Перший – зупинилося серце, другий раз сказали, що в нього була серцева недостатність. Потім назвали іншу причину – отруєння невідомою речовиною. Натякали, що він міг спробувати у тюрмі наркотики. Але він навіть алкоголю ніколи не вживав. Зараз кажуть, що смерть настала внаслідок геморагічного панкреатиту", - розповів "Знай" координатор "Білого молоту" Горан.

Він додає, що співкамерників після смерті Макара, відправили в інші камери, та забрали телефони. Так намагалися приховати трагічні події новорічної ночі. Зараз активісти вимагатимуть справжньої експертизи, проведеної не в стінах Лук'янівської тюрми. Допомогти їм в цьому визвалися народні депутати.

"Адміністрація сподівається, що їм вдасться уникнути розголосу. А нашого побратима поховати на тюремному кладовищі. Бо він не має родичів. Але вони в нього є, зараз вони їдуть з Азербайджану в Україну. Тому зробити все по-тихому в них не вийде", - уточнює Горан.

Читайте також: Лікаря до нього кликали годину - сестра загиблого у Лук'янівській тюрмі активіста

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Завтра, аби привернути увагу до смерті молодого активіста, побратими з "Білого молоту" проведуть факельну ходу. Закликають всіх небайдужих приєднатися. О 16.00 вони збираються на Майдані, після того йдуть до стін Лук'янівського СІЗО.

"Макар родом з Донецької області. Там у 2013-му боровся із наркопритонами, які контролювалися представниками місцевої влади. Тепер вже сепаратистами. Тому хлопець змушений був втекти до Києва, а родичі - за кордон, саме з політичних мотивів. Тут він теж боровся із наркомафією, яка і досі контролюється представниками діючої влади. Справа знаходиться у Шевченківському районі, Макару та ще трьом хлопцям інкримінують щось неймовірне. Начебто, викрадення людини. Але ані сам потерпілий, ані свідки, ані прокурори на суди не ходили. Тобто, все шите білими нитками. Було багато шансів, що Макар вийде на свободу і почне говорити. Він дуже багато знав, тому його й прибрали", - припускають у "Білому Молоті".

4 січня в столичній прокуратурі повідомили, що ініціюють перевірку щодо смерті хлопця. А поліція Шевченківського району вже відкрила кримінальне провадження по статті "Умисне вбивство".