"Не можна говорити про те, що портрет "середньостатистичного покупця" кардинально змінився за 2015 рік. Ми можемо, швидше за все, говорити про деякі зміни і хвилях купівельного попиту. На початку року гривня прийшла в норму і змусила більшість клієнтів прийняти остаточне рішення про покупку житла, в основному класу "економ" і "стандарт", щоб зберегти свої заощадження в нерухомості ", - розповідає керівник Департаменту продажів компанії "Укрбуд Девелопмент".

Але можна скасувати певні зміни за деякими критеріями споживчого портрета за минулий рік, а саме:

  • На практиці своїх об'єктів ми можемо говорити про те, що покупець первинної столичної нерухомості змінився за географічними характеристиками. Тобто, якщо раніше більше киян купувало новобудови в столиці, то в 2015 році на перший план вийшли люди з інших регіонів - переважно зі Сходу країни.
  • Трохи змінилися поведінкові характеристики покупця. Торік все більше покупців елітної і бізнес нерухомості набували житлові проекти з метою інвестування накопичених коштів.
  • Також можна відзначити і невеликі змін в психологічному портреті покупця. Торік все більше покупці звертали уваги при виборі квартири на "зміст" такої покупки в майбутньому, на вартість комунальних послуг і сервісів, за які потрібно буде платити.

Читайте також: У Луцьку працівник СТО вщент розбив авто клієнта (фото)

"2015 рік був прибутковий для продавців нерухомості. В основному кожен третій покупець в столиці вніс всю суму готівкою. І за випадковим збігом цей кожен третій покупець виявився або мешканцем Донецької, або Луганській області", - каже Петро Шарафетдинов, радник президента компанії "Житлоінвестбуд-УКБ".

А буквально перед новим роком в Києві збільшився різко відсоток покупців-мусульман. Багаті турки і сирійці, а також етнічні кримські татари з Туреччини, до кінця року ліквідували бізнеси в Росії і перебралися в Україну. Ця група становить 5-7% всіх покупців, і це в основному дуже заможні люди, які мають свій бізнес і платять відразу 100%.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще