Щонайменше півтори тисячі російських найманців загинули і понад п’ять тисяч отримали поранення за три роки бойових дій на сході України.

Такі цифри вважає реальними керівник Союзу комітетів солдатських матерів Росії Валентина Мельникова, передає "Українська правда".

Жінка говорить, що більш конкретно наразі сказати неможливо, оскільки немає ніякого способу з’ясувати точну кількість загиблих росіян.

"За історію комітету це вже шоста війна. І ніколи ніяких даних не було - ми можемо тільки оцінювати", – пояснила Мельникова.

Вона розповіла, що наприкінці 2014 року в Росії створили спецпідрозділ, через який проходять документи російських військових на оформлення страховок. Він був придуманий якраз під час війни з Україною. Всі, хто їхав на Донбас, оформляли страховку через нього.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Цей момент, коли воєнкоми знали, хто і де загинув, - теж закрився на початку 2015-го року. Тому відомостей немає", - констатувала вона.

Єдині, хто більш-менш точно можуть знати про масштаби втрат російської армії в зоні АТО, – військові лікарі, які працюють у ростовському, волгоградському, новочеркаському шпиталях, і куди привозять поранених та вбитих вояків країни-агресора.

"Ми вважаємо, що російські втрати в Україні становлять не менше половини від втрат української армії. Скільки за три роки загинуло українців? Десь три тисячі. Тоді півтори тисячі загиблих з російської сторони - це мінімум. І, значить, майже 5 тисяч поранених, а може бути, і більше", – припускає Мельникова.

Більш точні дані по втратам стануть відомі тільки тоді, коли бойові дії припиняться.

"Все почнеться потім, коли війна закінчиться, коли вцілілий вимагатиме компенсації. Сім'ї загиблих теж будуть щось вимагати. Тоді буде зрозуміло, що і як", – переконана вона.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", за час проведення АТО на Донбасі загинули понад 2650 українських бійців.