Прокуратура відкрила кримінальну справу проти учасників так званого "ІІІ Міжнародного економічного форуму", який проходив у Ялті 20-22 квітня. На "форум" завітали іноземці, які сприяли окупаційній владі, зокрема в розвитку туристичної індустрії на території тимчасово анексованому Криму.

Про це повідомляють у прес-службі ГУ СБУ в АР Крим.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 332-1 Кримінального кодексу України "Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї", - зазначили прокурори.

Прокуратура звернеться до держав, громадяни яких порушили українське законодавство, відвідавши окупований півострів. Зазначається, що до Криму прибули політики та бізнесмени з з Італії, Великої Британії, Франції, Німеччини, Греції, Туреччини, Кіпру, Австрії та Румунії.

Учасники незрозумілого заходу в Ялті вимагали також визнання результатів "референдуму" про відокремлення півострова від України дійсними та зняття санкцій, які передбачають на півострові заборону надавати туристичні послуги та інвестувати в цю галузь.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", силовики дозволили відомому реперу Михайлу Вакуленку, більш відомому як "Баста", приїхати з концертом до столиці, незважаючи на виступи в Криму.