Дослідники факультету геронтології Південно-Каліфорнійського університету Девіса з'ясували, що серіали і фільми про лікарів і медицину неправдоподібні.

Як пише N+1, посилаючись на повідомлення університету, в серіалах "Анатомія пристрасті" і "Доктор Хаус", приміром, за допомогою серцево-легеневої реанімації повертають до життя більше 70% пацієнтів.

Насправді ж, повернути до життя пацієнтів за допомогою реанімаційних процедур виходить лише в 37% випадків. У довгостроковій перспективі і зовсім виживають тільки 13% пацієнтів.

Також у фільмах і серіалах про лікарів реанімаційні процедури проводять на пацієнтах віком від 18 до 65 років. Більше 60% всіх процедур серцево-легеневої реанімації проводять на людях, чий вік більше 65 років. У дослідженні говориться, що на екрані в 40% випадків реанімаційні заходи проводять на тих, хто отримав будь-яку травму. Проте в реальності на їх частку припадає лише 2% випадків реанімації.

Читайте також: Боротися з раком допоможе 3D-копія ДНК

Популярні новини зараз
Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок
Показати ще

42% літніх пацієнтів зізналися, що отримують уявлення та знання про медичні процедури та лікування тільки з телевізора. У проведеному в США в 1996 році дослідженні говорилося, що зниження частки правдивості у фільмах негативно позначається на здоров'ї суспільства.