У театрі Сандерс при Гарвардському університеті в Сполучених штатах почалася церемонія вручення 25-ої щорічної Шнобелівської, або Антинобелівської премії. Її присуджують за сумнівні наукові досягнення.

Про це пише Корреспондент.

"Цього року кожен з лауреатів отримав "солідний" приз - чек на суму 10 трлн зімбабвійських доларів", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На Марс долетіти можливо - житомирський "марсіанин" спростував світових вчених

Шнобелівську премію з хімії вручили за відкриття способу перетворювати зварені курячі яйця назад в сирі. З фізики - американським ученим, які довели, що розмір ссавців ніяк не пов'язаний з часом їх сечовипускання.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Премію з літератури присудили фахівцям, які довели, що як мінімум в десяти різних мовах, які не перебувають між собою в мовному спорідненні, вигук "а?" використовується для того, щоб перепитати співрозмовника.

"Економічну" премію присудили керівництву поліції Бангкока, яке запропонувало виплачувати поліцейським премію за відмову від хабара.

Шнобелівська цьогорічна премія з медицини дісталась авторам чотирьох досліджень, так чи інакше пов'язаних зі шкодою і користю поцілунків.

Володарями Шнобелівської премії з математики стали дослідники, які підрахували, що марокканський султан Ісмаїл міг займатися сексом щодня протягом 32 років для того, щоб зачати 888 дітей.

Вчені із США і Чилі отримали премію з біології за вагоме відкриття, з'ясувавши, що якщо курці приробити протез хвоста, вона буде ходити як динозавр.

У категорії "медична діагностика" премію отримали за відкриття того, що посилення болю в животі при переїзді через "лежачого поліцейського" свідчить про наявність гострого апендициту.

В номінації психологія і ентомологія перемогли дослідники, які дізналися - укуси яких комах найболючіші і які області тіла людини найбільш сприйнятливі до таких укусів.