Найпопулярніший фізик сучасності Стівен Гокінг поділився своєю думкою про Бога, неземні цивілізації та про розвиток штучного інтелекту в інтерв'ю El Pais. За його словами, людство має бути готовим до боротьби з неподібними собі.

"Я використовую слово "бог", але тільки в відверненому сенсі, так само як Ейнштейн, коли говорив про закони природи. Науки достатньо для того, щоб пояснити виникнення світу, і немає необхідності вплутувати сюди бога", - розповів Гокінг.

Також він вважає, що інопланетяни все ж існують. На його думку, людство має бути готовим прийняти їх.

"Можливо, інопланетяни стануть загарбниками і будуть колонізувати всі планети, до яких зможуть дістатися. Моє математичне мислення говорить про те, що розрахунки і цифри цілком дозволяють думати про інопланетян як реально існуючих створінь. Справжній виклик для нас - це зрозуміти, як вони все-таки можуть виглядати ", - додав фізик.

Гокінг прокоментував стрімкий розвиток штучного інтелекту в останні роки. Він вважає, що років через 100 людина буде вимушена доводити машині свою перевагу над нею.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: Американці винайшли електричні ланцюги, які самознищуються

Раніше Гокінг вже заявляв, що людство мусить досліджувати інші планети, щоб переселитися, адже Земля є надто тендітною і не протягне наступне тисячоліття.