Американське аерокосмічне агентство офіційно представило нову трьохетапну програму вивчення Марса, згідно якої середина 2030 років - реальний час висадки астронавтів на поверхню.

Про це розповіли у прес-службі NASA.

"Зараз ми близько до відправки чи висадки астронавтів на Марс, як ніколи", - ідеться у повідомленні.

Ця програма складається із трьох частин - "опора на Землю", "випробувальний полігон" та "незалежність від Землі".

Читайте також: Земля посіла десяте місце по умовах життя на планеті

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Першу з них наразі реалізують на борту МКС: інженери, астронавти і космонавти відпрацьовують системи довгого перебування і життя в космосі, яких потребує подорож на Марс.

Другу частину почнуть впроваджувати цього і наступного десятиліття. Тоді NASA завершить розробляти корабель Orion. На його борту астронавти спочатку повторно відвідають Місяць, проживуть орбіті кілька тижнів або місяців у спеціальному модулі у якості тренування.

Корабель та, додатково, надважка ракета SLS будуть використані в 2025 році для подорожі до астероїда, що доставлять до орбіти супутниць Землі в рамках проекту ARM.

Перший політ тандему запланували на 2018 рік, коли важка ракета виведе майбутній марсіанський корабель на семиденну Непілотовану подорож навколо Місяця.

У другій половині 2020-х років і на початку 2030-х років NASA за сприяння міжнародних партнерів почне готуватися до висадки на Марс.

Поки пропрацьовують окремі деякі деталі плану: розглядають два можливі варіанти по висадці на Марсі - прямий переліт із Землі на Марс, або із зупинкою на одному із місяців Червоної планети, Фобосі або Деймосі, де астронавти зможуть побудувати тимчасову базу.