Астрофізики Вашингтонського університету запропонували новий рейтинг, який індексує планети по тому, наскільки їхні умови є сприятливими для розвитку і підтримки життя.

Про це пише УНІАН.

"У новому списку планет, наша Земля з індексом 0,829 виявилася лише на десятому місці. Завдання нового індексу - обгрунтований вибір цілей для подальшого пошуку позаземного життя", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: NASA разом зі студентами розробляє літак для Марса

Дані будуть корисними для підготовлюваного до запуску супутника James Webb. Щоб навести подібні "інструменти" на ціль, її слід вибрати. На даний момент відомо вже більше 1,5 тисяч далеких планет, плюс кілька тисяч кандидатів, ще очікують підтвердження, - у тому числі сотні більш-менш придатних для життя.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Очолюють "список населеності" маловідомі широкому загалу KOI 3456.02 і KOI 7235.01, які потребують додаткового спостереження. У лідерів рейтингу індекс склав 0,955 і 0,932 відповідно.

Краще земного також виявився індекс і для підтвердженої планети Kepler-442b, а ось у наших сусідів він гірше нікуди: 0,300 для Венери і 0,422 для Марса.

Нагадаємо, творці подібних рейтингів орієнтуються на розміри планети і її положення у зірки: зрозуміло, що для життя в тому вигляді, в якому вона відома нам, потрібно рідка вода, тому планета повинна перебувати на відповідній відстані від світила, не надто розжарюючись і не остигаючи.