Захворювання, що виникає внаслідок мутації в генах, не дозволяє дітям дожити до трирічного віку через безповоротне порушення обміну речовин. Такого висновку дійшли якутські лікарі-генетики, повідомляє ZN.UA.

З 16 пацієнтів, у яких виявили цю хворобу, вижило тільки двоє. Лікар-генетик Надія Максимова вважає, що причиною може бути розташування неподалік шкідливих виробництв.

Це третє захворювання, яке виявила Матвеєва. На рахунку - відкриття якутської спадкової хвороби SOPH-синдрому та 3-М синдрому, або "якутський синдром низькорослості". Ці захворювання є етноспецифічними, характерні для певної популяції.

Всього у світі зареестровано шість тисяч спадкових патологій.

Читайте також: Хвороба крихких кісток може лікуватися в утробі матері

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, учені встановили, що хвороба Альцгеймера, яка до цього вважалася не заразною, може передаватися під час медичних процедур.