Вченим вдалось втричі швидше закип'ятити воду

поділитись

0

388

Американські вчені із бактеріологічної групи Дрексельского університету, штат Пенсільванія, змогли змінити фізичні якості води. Їм вдалося зробити так, щоб вона швидше закипала. Досягти такого неймовірного результату вдалося завдяки вірусам рослин.

Прискорити кипіння води можна не тільки "стомлюючим поглядом" в очікуванні свисту чайника.

Нова технологія, яку створили фізики разом з бактеріологами на основі вірусу, дозволяє повністю виключити утворення бульбашок під час кип'ятінні води. Створена наноструктура складається з двох основних елементів - вірусної сітки, що утворює специфічний наріст у вигляді трави на газоні (помітно тільки під мікроскопом) і нікелевого покриття, що робить вірус інертним.

Саме покриття внутрішньої поверхні посуду з такими "вусиками" не дає змоги утворюватись бульбашкам. Це, в результаті, і робить процес кипіння води в три рази швидшим.

Наразі нова технологія знаходиться на стадії випробування та проходить додаткові тести. Вчені, в найближчому майбутньому, хочуть використати нове покриття у виробництві побутової та промислової техніки.

Якщо тести виявлять безпечність нової технології, то це дозволить людям значно заощаджувати електроенергію.

Автор матеріалу: 
Znaj.ua
Вибір редакції, Техно
19.07.2017
Ексклюзив, Політика, Розслідування
12.07.2017
Власникам Android слід бути обережними
0
0
17:04 24.07.2017
Черговий флагман пішов по шляху відомого смартфона від Samsung
0
0
16:44 24.07.2017
Новинка міського транспорту зазнала хакерської атаки
0
0
16:20 24.07.2017
Компанія почала співпрацю над секретним проектом, який був заморожений вже кілька років
0
0
16:06 24.07.2017
Створений дивовижний спосіб зарядити свій телефон без дроту
0
0
15:35 24.07.2017