Американські вчені із бактеріологічної групи Дрексельского університету, штат Пенсільванія, змогли змінити фізичні якості води. Їм вдалося зробити так, щоб вона швидше закипала. Досягти такого неймовірного результату вдалося завдяки вірусам рослин.

Прискорити кипіння води можна не тільки "стомлюючим поглядом" в очікуванні свисту чайника.

Нова технологія, яку створили фізики разом з бактеріологами на основі вірусу, дозволяє повністю виключити утворення бульбашок під час кип'ятінні води. Створена наноструктура складається з двох основних елементів - вірусної сітки, що утворює специфічний наріст у вигляді трави на газоні (помітно тільки під мікроскопом) і нікелевого покриття, що робить вірус інертним.

Саме покриття внутрішньої поверхні посуду з такими "вусиками" не дає змоги утворюватись бульбашкам. Це, в результаті, і робить процес кипіння води в три рази швидшим.

Наразі нова технологія знаходиться на стадії випробування та проходить додаткові тести. Вчені, в найближчому майбутньому, хочуть використати нове покриття у виробництві побутової та промислової техніки.

Популярні новини зараз
Українців накриють масштабні перевірки у липні: нові правила варто знати, аби не втратити виплати Українцям встановили обмеження: не вдасться перевезти через кордон Штрафів від ТЦК стане значно більше: ухилянтів "задушать" грошима Київ та інші міста будуть розбиті: волонтерка спрогнозувала невтішне майбутнє для українців
Показати ще

Якщо тести виявлять безпечність нової технології, то це дозволить людям значно заощаджувати електроенергію.