Яким би чином людина не заробляла гроші, з ними завжди складно розлучатися. Особливо, коли мова йде про великі суми. Але багато мільярдерів готові пожертвувати їх на благі справи і піти на такий похвальний вчинок.

Уоррен Баффет за підтримки Білла і Меллінди Гейтс організували в 2010 році фонд "Клятва дарування". Засновники розповіли, що створили його з метою спонукати найбагатших людей та їх сім'ї пожертвувати більшу частину їхніх статків на філантропію. До кампанії вже приєдналося 115 мільярдерів.

Вони пообіцяли віддати на благодійність не менше 50% свого багатства або за життя, або після смерті. Мінімальна сума пожертвувань складе 125 мільярдів доларів.

Читайте також: ТОП-6 креативних священників

Серед них є і український мільярдер Віктор Пінчук. У список найщедріших потрапили п'ятеро заможних людей з усього світу.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Джордж Лукас

Режисер "Зоряних воєн" - відомий філантроп. Він організував дві благодійні організації - Edutopia і George Lucas Educational Foundation. Вони спрямовані на поліпшення системи освіти.

Майкл Блумберг

Колишній мер Нью-Йорка заснував фонд Bloomberg Philanthropies. Він надає фінансову допомогу в різних сферах. Зокрема, фонд займається проблемами освіти, мистецтва, охорони здоров'я, захисту довкілля та інновації держави.

Марк Цукерберг

Наймолодший мільярдер у цьому списку. Проте він досить давно і часто займається благодійністю. Нещодавно він разом з дружиною Присциллой Чан пообіцяли віддати на благі справи 99% акцій Facebook, які їм належать. У грошовому еквіваленті це становить 45 мільярдів доларів. Крім цього подружжя раніше обіцяли віддати половину свого майна на добродійність.

Білл Гейтс

Білл Гейтс вже давно знаменитий своїм внеском у благодійність. Свій фонд Bill and Melinda Gates Foundation він заснував ще 15 років. Благодійна організація займається проблемами освіти, охорони здоров'я і боротьби з бідністю. Білл Гейтс неодноразово отримував титул одного з найбільш щедрих людей у ​​світі.

Уоррен Баффетт

Фінансовий геній Уоррен Баффет в червні 2010 року оголосив про безоплатну передачу більше 50% своїх статків, або близько 37 мільярдів доларів, п'яти благодійним фондам. Цей вчинок став найщедрішим актом благодійності в історії людства. Згідно із заповітом Баффетта, 99% його стану повинні передати в розпорядження п'яти найбільших благодійних фондів.