Наприкінці листопаді вийшла книга "Гітлер'югенд Соломона".

Як повідомляє Медуза, в ній розповідається про легендарного Соломона Переля, який у 16 ​​років потрапив у полон нацистів в Мінську, але зумів їх переконати, що він німець.

Вперше про цей випадок стало відомо в 1989 році, коли в Німеччині опублікували історію обману нацистів. Соломону довелося вступити в їхні ряди під час Другої світової війни, він повірив у расову теорію, яку активно впроваджували в життя нацисти. Він працював перекладачем, був присутній при допиті сина Йосипа Сталіна Якова Джугашвілі.

Перель розповів, що іноді ненавидів себе за походження, але після закінчення війни виїхав на батьківщину в Ізраїль. Він часто згадує слова свого батька, який радив ніколи не забувати свого походження.

Легендарний Соломон Перель розповів, що в той час, коли нацисти захопили Мінськ, євреїв розстрілювали на місці. Йому пощастило, тому що солдат повірив йому, що він німець, а не єврей.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

"Не треба жертвувати своїм життям заради ідеології або релігії", - говорить він.

Він змінив ім'я Шломо на Йозеф. Він двічі зізнався про своє походження - доктору, який намагався його зґвалтувати і який сам зрозумів, що він єврей, і матері своєї дівчини Лені, яка вірила в нацистську ідеологію. Після війни Лені дізналася про єврейське походження свого друга і заявила, що здала б його.

Читайте також: Польський парламент вшанував пам'ять жертв Голодомору

Нагадаємо, що під час голокосту загинуло більше п'яти мільйонів євреїв.