Громадянський активіст Володимир Іонов, котрий звинувачується у порушеннях під час проведення масових заходів, прибув до України та має намір просити політичного притулку.

Про це пише Еспресо.TV.

За словами 76-річного активіста, його приїзд до України також пов'язаний з особистим життям.

"Зараз мені хотілося б уникнути в'язниці. Коли я був один, мені було абсолютно все одно. Тепер я не один - з коханою жінкою, у неї конституція набагато тонша, ніж моя. Через почуття турботи і любові до неї я прийняв таке рішення", - підкреслив Іонов.

Напередодні супутниця Іонова Ольга Браун вже виїхала до України.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Вирок для активіста повинні були оголосити ще 10 грудня, однак незадовго до цього Володимира Іонова було госпіталізовано до реанімації з діагнозом "нестабільна стенокардія". Через це оголошення вироку для активіста було перенесено на 23 грудня.

Читайте також: Юрій Шевчук підтримав російських далекобійників (відео)

Нагадаємо, у листопаді затримали скандального художника Петра Павленського за підпал входу у будівлю ФСБ у Москві. Пізніше, за це він отримав судовий вирок - за вандалізмі за мотивами ідеологічної ненависті.