Британська льотчиця Трейсі Кертіс-Тейлор завершила одиночний переліт довжиною в 20 тисяч кілометрів на біплані з відкритою кабіною 1942 виробництва.

Про це льотчиця написала у своєму Twitter.

У жовтні 53-річна Тейлор вилетіла з міста Фарнборо в англійському графстві Хемпшир. Кінцевою точкою подорожі була столиця Австралії. За три з лишком місяці Тейлор перетнула повітряний простір 23 країн, 50 раз приземлившись для дозаправки. Своє прибуття в Сідней вона відсвяткувала келихом шампанського.

"Це була величезне пригода. Дякую всім, хто мене підтримував", - написала льотчиця.

У ході польоту Тейлор перетнула Європу і Середземне море, Йорданію, Аравійську пустелю, Оманську затоку, Пакистан, Індію та Південно-Східну Азію.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Читайте також: Зірковий канатоходець загинув під час трюку (відео)

Цей маршрут вперше в 1930-му році роках подолала інша жінка-авіатор, Емі Джонсон. У ході свого перельоту Тейлор намагалася якомога детальніше відтворити умови, в яких летіла Джонсон: вона летіла за старими приладам і з відкритою кабіною.