Міжнародна група вчених з Національної наукової асоціації провела серію досліджень і порівняльних аналізів, після чого почала дотримуватися теорії про загрозу штучного інтелекту життю людства.

В асоціації вважають, що людська раса може загинути від власних рук: спочатку ШІ перетвориться на потужний комп'ютер, який зможе допомагати людині вирішувати глобальні проблеми. Але, як і будь-який інтелект, з часом захоче вчитися і розвиватися, після чого з легкістю обійде здатності простого смертного і вже захоче автономії. Про це пише The Independent.

Тут є всього два варіанти розвитку події: або людина отримає вічне життя, або зникне з лиця Землі. Найнеприємніше те, що ми ніяк не можемо передбачити, чим закінчиться розвиток найпотужнішого мозку на планеті.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що засновник Tesla та SpaceX Ілон Маск планує з'єднати штучний і людський інтелект.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще