Представники Парламентської Асамблеї Ради Європи швидко і легко підписали декларацію, згідно з якою Росії висувається вимога на відновлення Меджлісу кримсько-татарського народу на території анексованого півострова.

Про це повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв у Facebook.

"45 членів ПАРЄ з різних країн і політичних груп підписали декларацію з вимогою до окупанта-РФ виконати припис Міжнародного суду ООН по відновленню Меджлісу кримських татар і припинення переслідування української мови в Криму", написав голова.

Він зазначив, що співпраця між ПАРЄ і Росією буде відновлено лише в тому випадку, коли агресор деокупує півострів і повністю виконає Мінські угоди.

45 членів ПАРЄ з різних країн і політичних груп підписали декларацію із вимогою до окупанта-РФ виконати припис...

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще
Posted by Volodymyr Ariev on Wednesday, 26 April 2017


Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в кінці вересня Верховний суд РФ визнав заборону Меджлісу в Криму. У квітні Міжнародний суд ООН в Гаазі відповів на позов України, зажадавши від окупанта відновити його роботу і забезпечити доступ до навчання українською мовою.

За словами експерта з міжнародного права Маттіаса Хартвига, контроль над виконанням даного рішення покладено на Раду Безпеки ООН. Однак, Кремль може накласти вето на резолюцію.