Підбір правильної ваги снаряда для фізичних вправ - це запорука успіху, щоб домогтися бажаних результатів. Яка мета не була б підібрати відповідні важкі обтяження - базове правило для тренувань. Снаряд не повинен бути занадто важким або легким.

Портал "Знай" дає кілька порад, щоб ви змогли правильно підібрати обладнання для виконання фізичних навантажень:

1. Повинно бути важко на останніх повторах
При виборі гантелей, в перший час доведеться трохи поекспериментувати. Візьміть атрибут середньої тяжкості і спробуйте зробити кілька перших підходів. Вага занадто велика для вас, якщо останні повторення ви виконуєте з важкістю і що ще гірше ви їх не долаєте.

2. Якщо не важко виконувати останні повтори - вага занадто малий.
Якщо ви спробували застосувати гантелі з іншою вагою, але на останніх повторах ви не відчуваєте втому це означає вага, що занадто мала вага для вас. У цьому випадку багато роблять помилку, збільшуючи кількість повторень.

3. Вибір обтяження залежить від вправ
Інтенсивність вправ повинна бути правильно підібрана у відповідності з можливостями м'язів. Наприклад, м'язи сідниць дуже сильні, тому при вправі спрямованого на цю частину тіла необхідно брати великі гантелі. Так і з іншими ділянками тіла, над якими ви працюєте.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

4. Тип снаряда
У спортивному залі безліч обладнання завдяки яким можна покращити якість тренування і підвищити рівень навантаження.

5. Слухайте своє тіло
Не варто підвищувати вага снаряда, якщо ви тільки почали виконувати фізичні навантаження. Для початку потрібно відпрацювати техніку з мінімальним навантаженням на тіло. Як тільки ви відчуваєте, що не справляєтеся з маленькою вагою, можна збільшувати навантаження і в підсумку ви зможете визначитися з оптимальною вагою для себе.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що ефективність роботи над собою в першу чергу залежить від самопочуття. Якщо ви виконуєте важкі вправи, але вам не подобається це і все доводиться робити через силу, то можливо зараз не підходящий момент і варто його перечекати. Тренуватися через силу тому, що це треба не призведе ні до яких результатів.