На медикаменти для переселенців, які знайшли притулок на Дніпропетровщині, Польща виділила 230 тисяч євро. Всього таку допомогу отримають 1255 сім'ям. Серед них є люди з особливими потребами, а також багатодітні.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної держадміністрації.

Соціальні картки 7 серпня вручили першим 20 сім'ям переселенців. З їх допомогою вони зможуть отримати ліки в аптеках.

Голова Дніпропетровської обласної організації товариства Червоного хреста Людмила Лашко зазначила, що кожний місяць на картку перераховуватимуть тисячу гривень. Проект, за її словами, розрахований на серпень, вересень, жовтень і листопад цього року.

Лашко наголосила, що придбати ліки, памперси і дитяче харчування переселенцям тепер буде набагато простіше. Однак купити, наприклад, біологічні добавки або косметичні креми за ці гроші не вдасться.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: У Києві відкриють центр допомоги переселенцям "Будинок вільних людей"

Радник голови області Віталій Литвин розповів, що проект є результатом співпраці Дніпропетровської облдержадміністрації, обласного комітету Червоного хреста, їх польських колег і Міністерства зовнішніх справ Польщі.

Він додав, що фахівці з департаменту соціального захисту ретельно вивчали бази даних переселенців. Після цього вони обрали саме тих, хто найбільше потребує допомоги.